Roni Hirvonen i HIFK: Vi tar oss igenom krisen

— Det är aldrig lätt att förlora hela tiden. Det är ju inget man vill vara med om, säger HIFK-anfallaren Roni Hirvonen efter att HIFK förlorat med 2-5 mot Ilves och halkat ner till den förhatliga jumboplatsen i ishockeyligan.

LKS 20221026 KalPa:n Jesper Mattila (vas) ja kultakypärä Aapeli Räsänen sekä HIFK:n Roni Hirvonen kamppailevat kiekosta jääkiekon Liigan ottelussa HIFK-KalPa Helsingissä 26. lokakuuta 2022. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
29.10.2022 07:19
HIFK:s spel har gått i baklås, spelet i numerärt överläge fungerar inte alls och inte så mycket annat heller. På sexton matcher har laget tagit sexton poäng och med en av ligans största spelarbudgetar håller det naturligtvis inte.
— Vi är mentalt starka och det måste vi vara då läget är som det är. Vi går igenom det här tillsammans och vi kommer att börja vinna igen och göra mål igen, säger Hirvonen.
HIFK:s nästa chans att ta poäng kommer redan på lördag då laget gästar HPK. Men med fem raka förluster i bagaget börjar ångesten vara påtaglig ute på isen. Självförtroendet är kört i botten och det märks. Modet som behövs är borta och misstagen avlöser varandra.
Mot Ilves fick HIFK chansen i numerärt överläge i femton minuter men utdelning uteblev igen. Lagets power play-procent ligger på förbluffande 4,44. En siffra som egentligen inte borde vara möjlig på den här nivån. Om procenten ligger under 15 brukar spelet i numerärt överläge kallas dåligt. HIFK:s ligger under fem.
— Mot Ilves förlorar vi för att vi släpper in en massa enkla mål. 

Hur orolig är du för fortsättningen?

— Det är tungt nu men vi kommer att ta oss igenom det här och komma ut starkare på andra sidan. Det är jag hundraprocentigt säker på , säger finlandssvenska Hirvonen.

ANDRA LÄSER