Maskrosen har utsetts till årets vilda ört. Den är alldeles utmärkt att ta tillvara, eftersom den är lätt att känna igen och inte är någon bristvara i naturen.
– Maskrosen är näringsrik, god, mångsidig och gratis. Och så kan man faktiskt äta allt utom stjälken på maskrosen och den har lång säsong, säger Elisabeth Eriksson som är hushållsrådgivare och Marthaförbundets expert på vilda växter.
I Marthas sallad ingår maskrosens rot, blad, knoppar och blommor. Bladen passar bra som färska i sallader, till smaken påminner de lite om rucola. Blad som växer på skuggiga ställen är oftast mindre beska än blad på soliga växtplatser.
ANDRA LÄSER
Tv-recensioner
Recension: “Jag vill knappt ha barn längre” – ny dokumentär skildrar svenska influeraren Bianca Ingrossos liv
04.06.2023 15:08

Konsument
Pernod Ricard backar, Marabouägaren tiger – ”Kunderna röstar med fötterna då företag agerar oetiskt”
04.06.2023 14:34



Skola och utbildning
Erfaren svensk spanare fick inte jobba som polis i Finland – ”Borde ha gått om hela utbildningen – då sa jag nej”
04.06.2023 05:01
