Skolbuss med skolbarn gled av vägen och välte i dike – en skadad

En skolbuss har glidit av vägen och vält i Norra Paipis i Sibbo. Ett barn är lindrigt skadat.

Bild på bussen som välte omkull, inskickat av ett ögonvittne. Väglaget är mycket dåligt på torsdagen varnar meteorologen.
20.01.2022 11:38 UPPDATERAD 20.01.2022 17:30
En skolbuss gled av Paipisvägen i Sibbo och välte i ett dike i dag efter klockan nio på morgonen.
– Bussen gled av vägen i en kurva som svängde till vänster och välte i diket så den landade på höger sida. Man var tvungen att krossa glaset i bakrutan för att få ut barnen, uppger Petri Lyttinen vid Räddningsverket i Östra Nyland.
Förutom chauffören satt fyra skolbarn i bussen. Ett av barnen skadades lindrigt då foten blev i kläm och fördes till sjukhus på kontroll.
– Ett par föräldrar kom till platsen för att föra vidare barnen till skolan och ett barn fick åka med ambulans till skolan. Det rådde ingen panik på platsen utan stämningen var lugn, säger Lyttinen.
Lyttinen säger att väglaget var väldigt dåligt på det ställe där olyckan skedde, det var både slaskigt och halt. Två bärgningsbilar drar under förmiddagen upp bussen ur diket.
Olyckan skedde vid Paipisvägen 1035, mellan Norra Paipis och Södra Paipis. Räddningsverket i Östra Nyland larmades klockan 9.20.

Dåligt väglag hela torsdagen

Meteorologen har varnat för mycket dålig väglag på torsdagen med ymnigt snöfall. Väglaget blir mycket dåligt på grund av den stora mängden våt snö.
Enligt Meteorologiska institutet kan det falla 10–15 centimeter snö i de södra och sydvästra delarna av landet under torsdagen.
Redan tidigt på morgonen på torsdagen börjar det snöa rikligt i de södra och mellersta delarna av landet, och snöfallet förutspås pågå ända till kvällen.
Artikeln uppdaterad 20.1 klockan 17.30: Olyckan ägde rum i Norra Paipis, inte i Södra Paipis.

ANDRA LÄSER