Fifpro: Mourinho och Roma mobbar spelare

"Fifpro motsätter sig starkt Romas behandling av Rick Karsdorp som under de senaste veckorna har blivit utsatt för en mobbningskampanj", skriver Fifpro i ett gemensamt uttalande med den nederländska spelarföreningen.

Spelarfacket Fifpro menar att José Mourinho försöker mobba bort högerbacken Rick Karsdorp från Roma.
24.12.2022 20:31
"Karsdorp har offentligt anklagats för att vara en 'förrädare', vilket är en sårande och ogrundad term som klubbens ledning borde be om ursäkt för."
Enligt Fifpro försöker klubben beskylla Karsdorp för de dåliga resultaten. Storsatsande Roma ligger för närvarande sjua i Serie A.
– Jag har bestämt mig för att inte välja ut Karsdorp till dagens match, och han vet varför. Det var mitt beslut, sade Romas portugisiske stjärntränare José Mourinho i november.
Tidigare samma vecka uttryckte tränaren sitt missnöje med Karsdorp. Portugisen sade att den 27-årige försvararen förrått laget under en bortamatch som slutade oavgjort.
– Jag är ledsen över att lagets ansträngning förråddes av attityden hos en oprofessionell spelare.
– Av de 15 spelarna som spelade var jag nöjd med 15. Den sista spelaren, jag säger inte vem det är, har svikit de andra på grund av sin bristande professionalism på planen. Jag sade till honom att han kan leta efter en ny klubb i januari, sade Mourinho då.
Även Romas generaldirektör, Tiago Pinto, uppges har satt press på holländaren.
– Ni såg alla vad som hände. Vi bestämde i samråd med tränaren och spelaren att det var bäst för alla om han inte spelade. Vi kommer definitivt att hitta en lösning som är bra för alla, sade Pinto.

ANDRA LÄSER