Det finns en enkel regel med kinesisk buffé: om den innehåller sushi är du på fel ställe. För att HBL:s läsare inte ska gå vilse i det stora – och ofta dåliga – utbudet har jag, efter omfattande kulinarisk testning, valt restaurangerna som får smaklökarna att jubla.
”Det var svingott förstås, men jag ångrar mig lite nu”. Min kompis kom nyligen från Noodle Master på Eriksgatan efter att ha ätit deras Dan dan-nudlar till lunch. Dan dan är ett slags sichuansk spaghetti bolognese som börjar bli rätt vanlig på kinesiska menyer i stan. Noodle Master, som öppnade för två år sedan, gör nudlarna för hand och kokar den krämiga buljongen i timmar. Man känner sig både lycklig, mätt och lite ångerfull efteråt, eftersom portionerna är enorma. Kombinera gärna med gurksallad med svarta bönor (för att rensa paletten mellan varven). Restaurangens namn kan låta som en dålig actionfilm, men då ska man komma ihåg att ”mästare” är ett vanligt kinesiskt ord som används i många sammanhang. Det här är hög klass. I sommar öppnar samma ägare en ny restaurang i sin förra lokal på Arkadiagatan.
Den här kinakrogen har funnits i evigheter på Annegatan, och skryter faktiskt med att den är stans äldsta (den öppnade 1973). China bytte nyligen kock och har riktat in sig på kantonesisk mat, och går alltså emot den rådande sichuantrenden. En klar förbättring från det tidiga 2000-talets friterade kyckling med sötsur sås. Nudelsopporna är fräscha, lätta och smakrika.
ANDRA LÄSER
Kriget i Ukraina
Ryska soldater nervösa när Ukraina rycker fram – nya videor visar pansarfordon som exploderar på slagfältet
05.06.2023 20:29

Fortkörning
Anders Wiklöf får böta 121 000 euro för fortkörning – polisen beslagtog körkortet
05.06.2023 07:12


Djur och natur
Norrmän vädjar om hjälp för spionstämplade Hvaldimir – ”Han är en vänligt sinnad val”
05.06.2023 20:45

