Minst sju personer har drunknat under midsommarhelgen

Polisen meddelar om flera tragiska olyckor till sjöss under midsommaren.

Minst fyra personer drunknade på midsommarafton.
Minst sju personer har omkommit i drunkningsolyckor under midsommarhelgen, meddelar polisen.
Åtminstone sex av dem var män. Det är möjligt att olyckorna blir fler i takt med att midsommarhelgen framskrider. I fjol drunknade minst åtta personer under midsommarhelgen.
De senaste två dödsoffren kom på midsommardagen.
På midsommardagen kring klockan 12 fick polisen larm om en båt som drev utan förare i Pieksämäki i Södra Savolax. Polisen och räddningsverket ryckte ut och kort därefter hittade räddningsverkets ytbärgare en 64 år gammal man död i vattnet.
Några timmar senare, klockan 13.40, kom följande larm. Den här gången var olycksplatsen Nokia i Birkaland. Det fanns ingenting annat för räddningsverket att göra än att bärga en död äldre person i strandvattnet.
Vid 20-tiden på kvällen rapporterades att en man drunknat i Lojo sjö. Mannen hade stannat i vattnet på egen hand då hans sällskap, en kvinna, tog sig upp på land. Därefter har han av okänd anledning sjunkit under ytan. Han hittades senare omkommen av räddningsverkets dykare.

Fyra på midsommarafton

På midsommarafton var offren minst fyra.
Den första olyckan ägde rum i Ilomants i Norra Karelen. En 48-årig man hade begett sig ut på en simtur som han aldrig återvände från. Räddningsverkets ytbärgare hittade honom i vattnet klockan 17.
Nästa offer bärgades drygt en timme senare. Polisen och räddningsverket fick larm om en person som hamnat i vattnet i Leppävirta i Norra Savolax klockan 18.15. Mannen kunde bärgas innan myndigheterna kom på plats, men då var det redan för sent. Han blev 55 år.
Två timmar senare var det återigen för sent. En 71-årig man hamnade i vattnet i Kontiolax i Norra Karelen och även om han kunde räddas överlevde han inte.
Den fjärde olyckan skedde i Tövsala i Egentliga Finland. Mannen som drunknade där var född 1970. Polisen har inte gett ut ytterligare detaljer kring fallet.
Polisen misstänker inte brott i samband med något av dödsfallen.
ANDRA LÄSER