Polisen håller extra koll på fortkörning hela veckan

Polisen sätter in extra resurser för att övervaka hastigheter på vägarna hela veckan. Huvudvägarna övervakas dygnet runt för att se till att trafiken löper tryggt då vårvädret kan orsaka sämre väglag än vanligt.

Polisen sätter in mer resurser än vanligt för att övervaka hastigheter på vägarna hela den vecka som börjar måndagen den 21 mars.
Anna Korkman
21.03.2022 07:45
"Vägarna är ställvis i dåligt skick och särskilt nattetid blir vägytorna isiga. Det i kombination med höga hastigheter är väldigt farligt", säger polisinspektör Heikki Ihalainen vid Polisstyrelsen.
Sommarhastighetsbegränsningar gäller inte ännu i Finland. Därför är det enligt Ihalainen viktigt att hastighetsskillnaden mellan de långsammare och de snabbare bilisterna inte orsakar farliga situationer eller olyckor.
Det är främst huvudvägarna som övervakas under veckan, men hastighets- och annan trafikövervakning utförs också i tätorter.
"All fortkörning är naturligtvis förbjuden, så ingripande i dem förhindrar också grövre fortkörningar. Polisen hoppas därför att bilisterna följer hastighetsbegränsningarna som vanligt", säger Ihalainen.

ANDRA LÄSER