Lammköttbullar med curry och mango chutney

Pigga upp köttbullarna genom att ersätta den vanliga blandfärsen med lammfärs. Krydda mer och servera en härlig currysås smaksatt med äpple och mango chutney till.

Curry och mango chutney sätter fart på såsen till köttbullarna. Foto: TT
05.01.2018 15:40 UPPDATERAD 05.01.2018 15:43
För 4 personer, 30 minuter
500 g lammfärs
1 ägg
1 kokt, riven potatis
1 msk riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk finhackad chili
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 msk hackad gul lök
1 äpple
1 msk curry
2 dl kokbar yoghurt
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
3 msk mango chutney
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
ris
lättkokta broccolibuketter
Gör så här:
1. Blanda kokt riven potatis med fint riven gul lök, vitlök och hackad chili. Tillsätt ägg och lammfärs. Salta, peppra, blanda samman och rulla köttbullar. Stek i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja.
2. Skala och hacka gul lök och äpple till såsen. Fräs hacket med curry och rapsolja i en kastrull. Tillsätt yoghurt, vatten, kalvfond och mango chutney. Koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.
3. Vänd ned köttbullarna i såsen och servera med ris och lättkokta broccolibuketter.

ANDRA LÄSER