För 4 personer, 30 minuter
500 g lammfärs
1 ägg
1 kokt, riven potatis
1 msk riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk finhackad chili
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 msk hackad gul lök
1 äpple
1 msk curry
2 dl kokbar yoghurt
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
3 msk mango chutney
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
ris
lättkokta broccolibuketter
Gör så här:
1. Blanda kokt riven potatis med fint riven gul lök, vitlök och hackad chili. Tillsätt ägg och lammfärs. Salta, peppra, blanda samman och rulla köttbullar. Stek i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja.
2. Skala och hacka gul lök och äpple till såsen. Fräs hacket med curry och rapsolja i en kastrull. Tillsätt yoghurt, vatten, kalvfond och mango chutney. Koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.
3. Vänd ned köttbullarna i såsen och servera med ris och lättkokta broccolibuketter.
ANDRA LÄSER

Helsingfors hovrätt
Mannen som sköt ner tre personer i Mc Donalds kö ville bli frisläppt – Helsingfors hovrätt sade nej
01.02.2023 10:41

Brott, lag och rätt
”Södertäljemaffian” etablerade sig i Finland – misstänks för grova vålds-, narkotika- och vapenbrott
31.01.2023 17:04

Aktia
Privatplacerare kritiserar Aktias emissioner till sig själv: ”Ledningen roffar åt sig ägarskap i bolaget”
31.01.2023 18:14

