Grillandets viktigaste krydda är vädret. Den välmarinerade flanksteken, den hoisin-chilibestrukna laxen och köttfärsbiffarna måste snabbt räddas under tak när fotograf Kristoffer Åbergs prunkande trädgård utsätts för dagens första störtregn. Grillmaten räddas och tulpanerna i bersån klarar den himmelska attacken.
Grillen är av någon orsak ofta männens revir. Kanske för att en viss kall dryck brukar ingå i arsenalen. Alla män är också grillmästare, som bland annat ”vet” att gallret ska smörjas med rypsolja, inte olivolja – eller tvärtom – eller att det ska vara hett, eller kallt, när smörjningen sker.
För att undvika tuppfäktning har Kristoffer försett oss med två grillar: en gasgrill och en gammal hederlig kolgrill.
ANDRA LÄSER
Tv-recensioner
Recension: “Jag vill knappt ha barn längre” – ny dokumentär skildrar svenska influeraren Bianca Ingrossos liv
04.06.2023 15:08

Konsument
Pernod Ricard backar, Marabouägaren tiger – ”Kunderna röstar med fötterna då företag agerar oetiskt”
04.06.2023 14:34


Åland
Böter för passagerare i bakluckan – fredagsnatten bjöd på udda händelser för polisen på Åland
04.06.2023 11:53

Helsingfors
”Fruktansvärt” – träd vid rysk-ortodox kyrka vandaliserade med Z-symboler
04.06.2023 15:37
