Neziri trea i inomhusavslutningen

Nooralotta Neziri sprang in på 8,02 och Reetta Hurske på 8,03 på 60 meter häck i franska Lievin.

Nooralotta Neziri siktar på sommaren.
De finska häckdamerna avslutade sin inomhussäsong på onsdag kväll. Neziri var trea, Hurske fyra. Amerikanskorna Nia Alo och Christina Clemons noterades båda för 7,92.
– Försöket var dåligt och jag hade känningar i vristen. Jag är nöjd över att jag lyckades samla mig och stå för en så pass balanserad insats i finalen, säger Neziri.
Finländskans bästa notering under inomhussäsongen är 7,97. Hon har under vintern tävlat i Torun, Berlin och nu Lievin.
– Tuffa tävlingar och det var det var jag var ute efter. Jag lärde mig mycket och känslan inför sommaren är bra, säger Neziri.
Hurske klockades för 8,00 i försöken, i finalen gick det lite långsammare.
– Försöket kändes så bra att jag var säker på att göra en kanontid i finalen. Men jag missade de två första häckarna och där försvann chansen till en bra tid, säger Hurske..
Hurskes bästa inomhustid i år är 7,99.
Simo Lipsanen hoppade 16,54 i tresteg. Burkina Fasos Hugues-Fabrice Zango vann på finfina 17,51.

Duplantis missade nytt världsrekord

Han rev första försöket, andra och tredje.
Därmed tog stavhopparen Armand Duplantis världsrekordsvit slut i inomhusgalan i franska Liévin.
Svensken vann trots allt tävlingen på 6,07 meter.
6,17 i Torun, Polen. 6,18 i Glasgow, Skottland.
I Liévin, Frankrike?
Där gick det inte lika bra för den redan OS-klare Armand Duplantis och 20-åringen stannade på 6,07 efter att ha gjort tre misslyckade försök på 6,19.
Den svenske världsstjärnan gled med råge över flera av höjderna och efter att ha klarat 6,07 nådde han till slut situationen som han inte allt för länge sedan befann sig vid under tävlingarna i Polen och i Skottland.
Med ribban på en höjd som ingen tidigare klarat.
Och det är statusen som fortfarande gäller.
Duplantis rev första försöket med benen, i andra fick han med sig ribban ner ännu en gång och i sista försöket fullföljde han inte hoppet.
Svensken vann ändå tävlingen, då han stannade på 6,07, före amerikanen Sam Kendricks, 5,90, och belgaren Ben Broeders, 5,80.
– Vad ni fick vara med om i kväll var verkligen speciellt. Ni tittade åt höger och såg ett världsrekordförsök, ni tittade vänster och såg världsrekordsförsök. Jag tror inte att många här inne kommer att få se det igen, säger han i segerintervjun och syftar på amerikanskan Sandi Morris försök på 5,03.
27-åringen lyckades dock inte heller och stannade på 4,83 och vann före Robeilys Peinado, Venezuela, och svenska Angelica Bengtsson som nådde 4,78 respektive säsongsbästa 4,73. Precis som Duplantis är Bengtsson redan OS-klar.
ANDRA LÄSER