Åbo Svenska Teater ställer in fram till mitten av april

Teatern kommer att ta kontakt med de kunder som berörs av arrangemangen.

Åbo Svenska Teater följer aktivt med läget och reagerar enligt myndigheternas rekommendationer. Foto: Mikael Piippo/SPT
Åbo Svenska Teater ställer in sina föreställningar fram till den 13 april. Beslutet fattades utifrån myndigheternas rekommendationer.
– Teaterns salonger rymmer färre än 500 personer men vi bär gemensamt ansvar för att hindra spridningen av coronaviruset, säger teaterchefen Jukka Aaltonen, i ett pressmeddelande.
Svenska Teatern, Wasa Teater och Lilla Teatern har tidigare meddelat att de ställer in sina föreställningar. Svenska Teatern och Lilla Teatern inhiberar fram till den 13 april, medan Wasa Teater meddelat att man ställer in fram till den 31 maj.
Jukka Aaltonen säger att teaterns högsta önskan är att skydda såväl publik som personal. Man följer aktivt med läget och reagerar enligt myndigheternas rekommendationer.
De som köpt biljetter får boka om till en senare föreställning, men kan också få ett presentkort eller ersättning. Biljettförsäljningen är också tillfälligt stängd. Teatern betjänar nu sina kunder per telefon, e-post och chatt.
Åbo Svenska Teaters kundservice kommer att vara i kontakt med alla de kunder som bokat eller köpt biljett till föreställningarna som nu avbokats.
ANDRA LÄSER