Johannes Ekholm skrev en gåva till sin inre 17-åring

Det är vid det här laget tio år sedan Johannes Ekholm sadlade om från en framgångsrik karriär som grafisk designer och blev författare på heltid. Hans nya roman Karmakoma är ett försök att vända sig inåt och hitta tillbaka till ungdomens osäkerhet, en tonårsskildring anno 1999.

Johannes Ekholms tredje roman Karmakoma tar läsaren "tillbaka till 1999, till de lika sunkiga som begärliga tonåren”: – Den är en gåva till min inre 17-åring, säger Ekholm.
23.04.2022 06:00
Johannes Ekholms lägenhet i främre Tölö präglas av en mysig atmosfär av intellektuellt betonat småbarnsfamiljeliv: besökarens blick kan lika gärna fastna vid en tjock bunt tidskrifter eller Tao Lins senaste roman Leave Society, som vid en bjärt kolorerad plastdinosaurie som lyckats leta sig ut ur barnkammaren. Helheten ramas in av en uppsättning lummiga monsteror:
– De kommer alla från samma lilla stickling, berättar Ekholm stolt. Det har varit lite av mitt pandemiprojekt, som ett sätt att upprätthålla en kontakt med naturen också då jag tvingats vara mycket hemma!

ANDRA LÄSER