Insändare: Gör det lättare för mammor att behålla sina barn

19.07.2022 16:16
Förr behövde man två läkarutlåtanden för att genomföra en abort och i vissa länder är det förbjudet att genomgå en abort. I Norden är det lätt att genomgå en abort, till och med för lätt.
Det som inte alls diskuteras är alla möjligheter en kvinna kan få då hon besluter sig för att behålla barnet. Det är inte alls hemskt att vara en ung mamma i dag, det finns massor hjälp av samhället för att behålla barnet.
När man talar om socialhjälp tänker man enbart på hur det var för 70 år sedan, man adopterade oönskade barn och socialen gav en ingen chans att behålla barnet. Det har varit en skam att söka social hjälp.
I dag är det definitivt ingen skam att vara en ung förälder och socialen finns där för att man skall få all hjälp för att sköta om ett barn.
Man behöver inte ha en fin utbildning och ett fint jobb för att ta hand om ett barn och inte skämmas. Man klarar sig med en låg inkomst för att ta hand om ett barn. I stället för abort borde man satsa ännu mer för att hjälpa unga mammor eller alla som tänker på abort.
Hedvig Gahmberg, Pojo

ANDRA LÄSER