Guardiola om Messi: "En överraskning för alla"

Lionel Messi lämnade Barcelona för Paris Saint-Germain.Sommarens transferbomb fick till och med hans förre tränare Pep Guardiola att höja på ögonbrynen.– Det var en överraskning för alla, men det som hände, hände. Det är livet, du vet aldrig vad som händer. Det som är viktigt är att han blir lycklig i Paris, säger Guardiola.

Lionel Messi har inte imponerat i PSG. Hittills.
Henrik Skiöld/TT
28.09.2021 11:39
Katalanen förlitade sig till argentinarens skicklighet under många år på Camp Nou. Sedan sökte Guardiola en ny utmaning i Bayern München innan han tog uppdraget i Manchester City.
På Parc des Princes i Paris kanske de får en stund över att prata om gamla minnen och Messis nya tillvaro.
Högsta prioritet för Guardiola är annars att instruera sina spelare hur de ska hantera Messi och hans anfallspartners Neymar och Kylian Mbappé – den förmodade offensiva linjen i tisdagskvällens möte i Champions Leagues andra gruppspelsomgång.

"Exceptionella spelare"

– Jag vet inte hur man ska kunna stoppa den mängden av kvalitet. De är så bra. Man måste försvara sig bra utan boll och låta dem springa när vi har bollen. De är exceptionella spelare, alla vet det, alla är så bra och de kombinerar så bra, säger Guardiola på en presskonferens, enligt AFP.
Messi tvingades bort från Barcelona när den ekonomiskt hårt pressade storklubben inte kunde finansiera ett nytt kontrakt. Paris Saint-Germain högg snabbt när möjligheten uppstod att locka till sig en av tidernas främsta fotbollsspelare.
Men Messi är inte mer än människa. Han är i en ny klubb, i en ny stad, med nya människor omkring sig. Även han behöver anpassa sig till en främmande miljö efter en hel karriär i Barcelona.
Dessutom har han haft krångel med ett knä som gjort att han missat två matcher i franska ligan.

Aktuell för spel

PSG-tränaren Mauricio Pochettino ger en klar vink om att Messi, som deltog i måndagens träning, spelar mot City.
– Jag tror att han kommer att vara med i laget, säger han enligt Reuters.
Pochettino påpekar också vikten av att Messi får tid på sig efter flytten till Paris i augusti.
– Han gjorde 20 år i Barcelona, ​​det är normalt att han kände sig hemma där. Här är allt nytt för honom. Han kom för inte så länge sedan.
Marco Verratti kan på ett eller annat sätt medverka mot City. Italienaren är spelduglig igen efter knäskadan som stoppade honom i fyra matcher.
– Han har tränat bra de senaste dagarna och vi tror att han kan vara med. Vi har inte tagit ut startelvan, men han kan ingå i den, säger Mauricio Pochettino.
Paris SG inledde Chamipons League med att spela 1–1 borta mot Club Brygge. City kommer till Parc des Princes med 6–3 mot Leipzig i ryggen.

ANDRA LÄSER