Lejontruppen spikad: Esa Lindell klar för spel i hemma-VM

Esa Lindell tar den sista platsen i det finländska VM-laget. Dallas Stars-backen gör klubbkamraten Miro Heiskanen sällskap i den finländska defensiven.

Esa Lindell ansluter till lejonens VM-lag i Tammerfors.
Det finländska VM-laget är klart. Dallas Stars-backen Esa Lindell är den sista spelaren in i truppen. Dallas Stars general manager Jim Nill berättade under en presskonferens att Lindell ansluter till det finländska VM-laget i Tammerfors.
– Miro Heiskanen är som vi tidigare meddelat på väg till VM och också Esa Lindell ska spela för Finland, sade Nill.
Heiskanen och Lindell har varit Stars ledande backar den här säsongen. Duon har fåptt stort ansvar och ofta varit de som fått mest speltid i lagets matcher.
Medan Heiskanen är en allroundback med fantastiska kvaliteter både framåt och bakåt är Lindell en mer defensivt inriktad spelare. Men också Lindell kommer att vara ett enormt tillskott till det finländska laget.
Då Dallasduon ansluter till lejontruppen får Jukka Jalonens landslag ett nytt förstabackpar som är vana att spela stora minuter kväll efter kväll.
Då två nya backar kommer in i laget betyder att en eller två av de backar som hittills spelat får kliva åt sidan. Då Heiskanen och Lindell registreras i VM betyder det också att TPS-yttern Markus Nurmi tvingas lämna laget. Nurmi har varit med laget i Tammerfors men han har inte registrerats i truppen.
Heiskanen och Lindell spelar inte då Finland möter Sverige på onsdagskvällen. Tidigast spelar de i fredagens match mot Storbritannien.
ANDRA LÄSER