Uppgifter: United vill stämma Ronaldo

Manchester United ska vidta åtgärder efter Cristiano Ronaldos tv-intervju med Piers Morgan, där han sågar klubben jäms med fotknölarna. Enligt The Guardian förbereder Premier League-klubben en stämning mot stjärnanfallaren. ”Manchester United har i dag påbörjat nödvändiga åtgärder med hänvisning till Cristiano Ronaldos intervju”, skriver klubben på sin hemsida.

Cristiano Ronaldo har sågat Manchester United. Nu meddelar klubben att man kommer att agera. Arkivbild.
18.11.2022 16:08
Cristiano Ronaldos utspel om Manchester United har skapat rubriker i hela fotbollsvärlden. Nu svarar klubben med att man kommer att agera.
”Manchester United har i dag påbörjat nödvändiga åtgärder med hänvisning till Cristiano Ronaldos intervju. Vi kommer inte att uttala oss ytterligare förrän denna process är avslutad”, skriver klubben i ett uttalande.

Stängd United-dörr?

Enligt uppgifter till The Guardian vill United stämma den 37-årige portugisiske anfallsstjärnan för kontraktsbrott. Dessutom ska Ronaldo enligt tidningen inte vara välkommen tillbaka till klubbens träningsanläggning efter VM som inleds på söndag.
Ronaldo har inte sparat på krutet i den två delar långa intervjun med tv-personligheten Piers Morgan. I det första avsnittet gick han till hårt angrepp mot klubblaget Manchester United och tränaren Erik ten Hag och i den andra delen – som publicerades på torsdagskvällen – berättade portugisen att han kan komma att lämna klubben i januari.

”Bryr sig inte”

– Jag vet inte vad som kommer att hända efter VM. Jag har sagt det förut och jag kan säga det igen, supportrarna kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag hoppas att de är på min sida.
Ronaldo sågade även Uniteds ägare, familjen Glazer, i intervjun:
– De bryr sig inte om klubben, om det sportsliga. Som du vet är Manchester United en klubb där marknadsföringen är viktigast, det är därifrån den får sina intäkter. Ägarna bryr sig inte om det sportsliga, enligt mig.

ANDRA LÄSER