68 000 ska se dammatchen – publikrekordet krossas i Spanien

På söndag kommer varje stol att vara i användning på Wanda Metropolitano. Bild: AP Photo/Manu Fernandez

Damfotbollen är på stark uppgång i världen. På söndag slår Atletico Madrid och Barcelona nytt publikrekord för klubblag då lagen möts i den spanska ligan.

Intresset för damfotbollen ser ut att fortsätta växa. Det amerikanska landslaget har under de senaste veckorna skapat rubriker sedan spelarna bestämde sig för att stämma sitt eget förbund för könsdiskriminering.

Nu meddelar den spanska storklubben Atletico Madrid att söndagens match mot FC Barcelona i den spanska ligan är slutsåld. Det betyder nytt rekord för en klubblagsmatch på damsidan då inte mindre än 68 000 personer bänkar sig på hemmaarenan Wanda Metropolitano.

Klubben har nu gått ut med en uppmaning på sin hemsida att det lönar sig att komma i förtid till stadion eftersom de stora folkmassorna betyder att det kan ta tid att komma in på arenan. Liknande uppmaningar är vardag i herrligan men väldigt sällsynta på damsidan.

I januari sattes det nuvarande publikrekordet i en klubblagsmatch på damsidan då Bilbaolaget Athletic Club lockade 48 121 åskådare till sin match mot just Atletico Madrid.

Den högsta publiksiffran i en damfotbollsmatch är VM-finalen mellan USA och Kina på Rose Bowl-stadion i Kalifornien i USA 1999.

90 185 åskådare såg hemmalaget USA spela hem VM-guldet efter att ha slagit sina motståndare från Kina efter straffar.

USA är regerande mästare och en av favoriterna då VM avgörs i Frankrike i sommar.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03