Många polisuppdrag under midsommaren – äldre man drunknade i Pargas

Polisen har haft ett flertal uppdrag på olika håll i landet under midsommarhelgen. Uppdragen har huvudsakligen handlat om rattfylleri och störande beteende. Åtminstone fem personer har drunknat.

Polisen har haft hundratals uppdrag på olika håll i landet under midsommarafton. Arkivbild.
Polisen och räddningstjänsten har haft en hel del uppdrag under midsommarhelgen. På olika håll i landet har man bland annat övervakat trafiken längs med vägarna och stoppat ett antal rattfyllerister. Också ett flertal fall av fylleri i sjötrafik har inträffat under midsommarhelgen. Dessutom har polisen larmats om många fall av störande beteende och bråk.
Polisen i Västra Nyland meddelade på Twitter på söndagen att man haft ungefär lika många uppdrag som under en medelmåttigt livlig helg. I ett pressmeddelande uppger polisen i Västra Nyland att de allra flesta uppdragen under midsommaren handlat om berusade personer, störande beteende och olika trafikrelaterade uppdrag. Förutom trafikförseelser säger polisen att olika brott mot liv och hälsa förekommit under midsommarhelgen.
Västra Finlands sjöbevakningssektion meddelade på söndagen på Twitter att man haft sammanlagt 15 uppdrag under det senaste dygnet. Sektionen hade också hjälpt till andra myndigheter med fem olika uppdrag.
Polisen i Österbotten meddelar på söndagen att man haft bråttom under midsommaren. Bland annat hade en man hotat en polispatrull med yxa i Karleby.

Drunkningsolyckor

Uleåborgspolisen meddelade på fredagskvällen att en man hittats död vid vattnet i Ristijärvi i Kajanaland tidigare under kvällen. Mannen misstänks ha drabbats av en sjukdomsattack.
En annan man bekräftades ha drunknat i Kalajoki i Norra Österbotten under fredagen. Polisen fick larm om en båt där det fanns olika ägodelar ombord, men inga personer syntes till. Räddningstjänsten, polisen och gränsbevakningsväsendet fann tecken på att någon kunde ha hamnat i vattnet. Den frivilliga räddningstjänsten Vapepa deltog också i uppdraget. Vapepas båt hittade den försvunna båtföraren under lördagseftermiddagen. Den drunknade låg i vattnet i närheten av den plats där båten hittades.
Räddningsverket i Mellersta Finland meddelade att en man drunknat i Laukas under fredagskvällen.
Östra Finlands polisinrättning meddelade under lördagskvällen att en man hittades drunknad i Koljonvirta i Övre Savolax. Personen hade drunknat cirka 18 meter från stranden. Polisen utreder dödsorsaken.
På söndagen meddelade polisen i Sydvästra Finland att en 69 år gammal man drunknat på en badstrand i Pargas. Polisen utreder dödsorsaken.

ANDRA LÄSER