Källman gladde på topp men defensiven svek Finland

Bosnien slog Finland med 3-2 och gruppsegern blir en alltmer avlägsen dröm i Nations League för finskt vidkommande. Lucas Lingman, Benjamin Källman och Teemu Pukki var bäst i ett finskt lag som inte får särskilt högt betyg för sin insats i Zenica.

Lucas Lingman hörde till de finska utropstecknen.
Lukas Hradecky (C) 6
Kan inte belastas för något av målen men släpper du in tre bollar kan betyget inte bli särskilt högt.
Ilmari Niskanen 5
Spelat mycket på wingbackpositionen i klubblaget i Dundee United men det märktes inte mot Bosnien. Slarvig i passnings- och positionsspel. Borde definitivt ha gjort mål i andra halvlek.
Ilmari Niskanen.
81 min Robert Taylor.
Sauli Väisänen 4
Tämligen hemsk halvlek Väisänen som kom snett in i matchen från första början. Orsakade en onödig straff och var ständigt i blåsväder.
46 min Robert Ivanov 6
Blev lite bättre stadga bakåt med Ivanov men klockren var inte heller Polenproffset.
Richard Jensen 6
Räddade Finland från ett baklängesmål men en fin brytning i sista sekund. Bra initiativ framåt. Hade också han stundtals problem med Edin Dzeko.
Miro Tenho 5
Att steget från den inhemska ligan till internationell fotboll kan vara rätt långt fick Tenho erfara i Zenica. Steget efter mest hela tiden.
Mikael Soisalo 6
Ännu ett experiment på den för tränare Kanerva så viktiga wingbackpositionen. Soisalo blandade och gav.
Lucas Lingman 8
Oerhört bra, i synnerhet före paus, då han gav prov på sin fina speluppfattning och ypperliga passningsspel.
Rasmus Schüller 6
Ankaret och spindeln i det finska mittfältsnätet såg kanske i viss mån aningen sliten ut. Inte riktigt så bra som vanligt.
58 min Robin Lod
Urho Nissilä 6
Energin är det aldrig något fel på. Nissilä hade några bättre sekvenser och stundtals fungerade samarbetet med Lingman och Schüller riktigt bra.
46 min Glen Kamara 7
Höjde med sin blotta närvaro nivån på Finlands kollektiv.
Teemu Pukki 8
1+1 men det borde i ärlighetens namn ha varit 2+1. Alltid ett hot framåt med sitt luriga rörelsemönster och varierade avslut.
Benjamin Källman 8
Oerhört vass och rättajmad före paus då. Har fysiken och avsluten. Nu gäller det att träffa rätt i klubbvalet i sommar. Ett mål och en målgivande passning.
Benjamin Källman gjorde mål.
74 min Joel Pohjanpalo
ANDRA LÄSER