Ett andra dödsfall i Borgåolyckan

Olyckan på Västra Mannerheimleden i Borgå har krävt sitt andra dödsoffer.

Kollisionen på Västra Mannerheimleden skedde kring midnatt och involverade två bilar. Genbild.
Dann Petterssondann.pettersson@hbl.fi
Vera Arhippainenvera.arhippainen@hbl.fi
02.10.2022 11:16 UPPDATERAD 02.10.2022 16:08
I trafikolyckan mellan de två bilarna i Borgå natten mellan fredag och lördag förlorade två personer livet.  Polisen bekräftar nu att de båda offren befann sig i samma bil. 
Dödsolyckan inträffade på Västra Mannerheimleden natten till lördagen den första oktober. Under lördagen var statusen att en person omkommit, tre personer var allvarligt skadade och sex personer hade fått lindrigare skador. 
När räddningspersonalen kom till platsen låg de två bilvraken nästan hundra meter ifrån varandra. 
Sammanlagt tio personer befann sig i bilarna när olyckan inträffade. I en av bilarna färdades två personer medan den andra hade åtta passagerare, varav tre stycken i bakluckan.
”Polisen har intervjuat föraren av det andra fordonet och misstänker honom för två fall av grovt vållande till annans död, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och flera fall av vållande till kroppsskada”, säger kriminalkommissarie Krista Vallila i ett pressmeddelande.
Polisen fortsätter att utreda händelserna och kommer att ge vidare information när förundersökningen fortskrider. Brottsmisstankarna kan ändras.
Polisen är intresserad av bilder och videor från olyckan och av eventuella ögonvittnesskildringar. De kan skickas till vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.
Artikeln har uppdaterats. 

ANDRA LÄSER