Den som ska äta och dricka på Flow får titta djupt i plånboken: "Jag betalar också för stämningen och artisterna"

Utbudet av mat och dryck är stort på Flowfestivalen, men det gäller att hosta upp pengar om man vill äta och dricka.

Utbudet av mat och dryck är stort på Flowfestivalen.
Niclas Lönnqvistniclas.lonnqvist@hbl.fi
14.08.2022 16:01 UPPDATERAD 14.08.2022 16:54
Mellan 7,90 och 11,90 euro för en öl mellan 0,33 och 0,5 liter, oberoende om det är frågan om öl från Hartwall eller från de många mikrobryggerierna som är representerade på Flow.
En flaska vin går på mellan 48 och 69 euro. Matportioner från 10 euro och uppåt. För den hungriga och törstiga gäller det att ha en tjock plånbok om man ska äta och dricka på Flowfestivalen, som utmärker sig genom att enbart sälja vegetarisk mat. Bland festivalbesökarna går åsikterna isär gällande prissättningen på mat och dryck.
– Priserna är på en lämplig nivå. Jag tycker att de restauranger som serverar mat på en festival har sin fulla rätt att ta mer betalt. Alkoholen är dyr. Den kunde vara billigare, men å andra sidan dricker man kanske inte lika mycket när man får betala 8 euro för en öl, säger Julius.
Julius tycker att priserna på drycker kunde vara lägre.
Många besökare tycks vara förberedda på att man får betala mer för maten. Vi träffar Eeropekka som har försett sig med en portion med paneerost, tofu och ris.
– Om man jämför med ett restaurangbesök så är det här billigare. Jag tycker att man får bra valuta för pengarna när det gäller maten. Man betalar ju också för att få se toppartister och uppleva stämningen, som är fin. Jag har inget att klaga på när det gäller priserna. Nivån på priserna har länge varit hyfsad på Flow. Konceptet med enbart vegetarisk mat är bra. Det ger också köttätare möjlighet att uppleva ny mat och håller säkert också priserna nere, säger Eeropekka.
Eeropekka tycker att nivån på priserna för mat och dryck på Flow är på en lämplig nivå.
Kevin och Tomppa står och köar till en av matbodarna som serverar marockansk mat.
– Det är dyrt, precis som med allt annat i Finland. Det är ingen skillnad om du äter eller dricker, kör bil eller köper kläder. Du måste betala mycket. Jag tycker inte om konceptet med enbart vegetarisk mat. Det är skenheligt, säger Kevin.
– För mig är priserna på Flow ingen överraskning. Jag var förberedd på att ha ordentligt med pengar med för att kunna äta och dricka här. Det gäller alla festivaler. Det finns inget som billig mat eller dryck på en festival. Jag tycker att man bra kan betala lite mer när man också får uppleva bra musik. Jag är för vegetarisk mat. Köttätandet och produktionen är påfrestande för vår miljö.

ANDRA LÄSER