Pique kapar lönen för att rädda Barça

FC Barcelona vänder sig nu till spelarna för att lösa klubbens ekonomiska problem. En av klubbens lagkaptener, Gerard Piqué, har redan gått med på att sänka sin lön. Samtidigt ska Barça vara skyldiga förre klubbikonen Lionel Messi tiotals miljoner euro.

Gerard Piqué kapar sin lön. Arkivbild.
14.08.2021 17:45 UPPDATERAD 14.08.2021 17:49
Barcelonas andrekapten, Gerard Piqué, har gått med på att kapa sin lön för att klubben ska ha utrymme att registrera nyförvärven Memphis Depay, Eric Garcia och Rey Manaj, det bekräftar Barça på sin hemsida.
Samtal ska även föras med de övriga lagkaptenerna Sergio Busquets, Jordi Alba och Sergi Roberto om att sänka lönerna hos flera spelare i truppen för att få klubben på stabilare ekonomisk mark.
– Vi är alla medvetna om klubbens situation och att den behöver hjälp så man måste verkligen uppskatta deras attityd, säger tränaren Ronald Koeman på en presskonferens enligt Reuters.
I förra veckan skrev klubbens stora ikon, Lionel Messi, på för franska PSG. Anledningen till att han inte stannade i Barcelona var att klubben inte hade utrymme för hans lön inom reglerna för financial fair play.
Förutom detta ska klubben enligt spanska Sport vara skyldiga argentinaren pengar sedan han gått med på att skjuta upp delar av sin lön under pandemin. Den summan ska enligt tidningen uppgå till hela 52 miljoner euro.
Barcelona inleder säsongen hemma mot Real Sociedad på söndag.

ANDRA LÄSER