Problem vid lansering av Trumps plattform

USA:s förre president Donald Trumps nya sociala medie-plattform "Truth Social" har dykt upp i telefonerna för några av dem som förhandsbeställt appen. Någon bred lansering blev det dock inte under måndagen, trots tidigare besked.

Ex-presidenten Donald Trump talar till anhängarna under ett möte i januari.
TT-AFP
21.02.2022 17:48 UPPDATERAD 21.02.2022 20:23
På morgonen toppade "Truth Social" listan över mest nedladdade appar i Apples amerikanska App Store. Men en del nyfikna, presumtiva användare stötte på problem eller placerades på en väntelista när de försökte ladda ner appen.
Några möttes av meddelandet: "Något gick fel. Var vänlig försök igen". Andra fick beskedet att de placerats på en väntelista, med anledning av den stora efterfrågan på appen.
– Jag tror vi kommer vara i gång helt i slutet av mars, åtminstone inom USA, säger Devin Nunes, före detta kongressledamot för Republikanerna som avgick för att bli vd i Trumps bolag Trump Media & Technology Group, till Fox News.
Enligt Nunes ska fler kunna ladda ned appen under veckan.
Trump själv har beskrivit appen som ett alternativ till Facebook, Twitter och Youtube, som alla bannlyste den dåvarande presidenten efter stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021.

ANDRA LÄSER