Dubai: Prinsessan "tas om hand i hemmet"

Dubais kungafamilj vidhåller att prinsessan Latifa Al Maktum "tas om hand i hemmet". Detta sedan FN:s människorättskommissariat begärt bevis på att hon fortfarande är i livet.

Ännu saknas säkra uppgifter vad som hänt prinsessan Latifa Al Maktum i Dubai. Arkivbild.
Prinsessan Latifa Al Maktum har inte synts offentligt sedan mars 2018 då hon ska ha försökt fly från Dubai.
I veckan publicerade BBC videofilmer där prinsessan berättar att hon hålls fången och fruktar för sitt liv.
Filmerna uppges vara inspelade i hemlighet på en mobiltelefon ett år efter att hon greps och kommer från hennes vänner.
– Det är fem manliga poliser utanför och två kvinnliga poliser inne i huset. Varje dag är jag orolig över min säkerhet och mitt liv, säger prinsessan.
En brittisk domstol har pekat ut hennes far Muhammad bin Rashid Al Maktum, emir och regent i Dubai samt premiärminister och vicepresident i Förenade Arabemiraten, som skyldig till att ha tvingat prinsessan och hennes syster att återvända till Dubai.
I uttalande från Förenade Arabemiratens ambassad i London tackar den kungliga familjen alla som oroat sig prinsessans välbefinnande. Men de anser att rapporteringen kring henne inte speglar verkligheten:
"Hennes familj har bekräftat att hennes höghet tas om hand i hemmet, stöttad av sin familj och professionell vårdpersonal."
"Sheikha Latifa fortsätter att må bättre och vi hoppas att hon ska kunna återvända till offentligheten när tiden är inne."
Ambassaden bifogade inget nytaget bildmaterial till uttalandet.

ANDRA LÄSER