Rolf Schwartz fick 90 procent av rösterna på Iniö

– Alla känner mig, förklarar taxiföretagaren Rolf Schwartz som lyckade få nästan hela öns röster.

11.04.2017 11:09 UPPDATERAD 11.04.2017 16:32
I Åbolands skärgård bjöd kommunalvalet på ett riktigt trolleritrick när Rolf Schwarz kammade hem nästan nittio procent av rösterna på Iniö, 127 stycken.
Iniö är ett röstningsområde i Pargas kommun. Eftersom Schwartz var den enda kandidaten från Iniö var det lätt att rösta på honom, säger han ödmjukt.

Men då måste ju precis hela ön känna dig – och ha förtroende för dig. Hur kommer det sig?

– Jag är uppvuxen här och alla känner alla. Dessutom träffar jag regelbundet mer eller mindre allihopa eftersom jag kör taxi och gillar att hjälpa. Folk vet att jag tycker om att hålla mig sysselsatt. Jag är taxiföretagare, jobbar med catering, håller på med allmogesegling, spelar dragspel, sjunger i kör, är aktiv inom föreningar, spelar rugby och ansvarar för ett kafé om somrarna.
27-åriga Schwartz är också en bekant figur på det lokala äldreboendet som köper tjänster av hans mammas cateringföretag. På äldreboendet bor också hans pappa och mormor så han har god kontakt med både de inneboende och personalen.

Hur förde du kampanj?

– Jag deltog i ett par debatter i Pargas när det gick att kombinera med jobbuppdrag. Jag hade till exempel en sjuktransport till Åbo och under den två timmar långa pausen hann jag delta i en debatt. Annars gick kampanjen mest ut på att ringa till vänner och skicka ut lappar där jag berättade att jag ställer upp.
När han nu bänkar sig i fullmäktige vill han satsa på bättre samarbete mellan staden och företagarna i hela regionen.
– Jag ska göra mitt bästa och jag har några tankar om hur man kan förbättra samarbetet och underlätta företagandet. Det ska bli intressant.

ANDRA LÄSER