OS-mästaren på 100 meter viftar bort dopningsanklagelserna

Italienaren Lamont Marcell Jacobs, 26, beskylldes för dopning när han överraskande vann OS-guld på 100 meter. Nu slår han tillbaka mot anklagelserna i italienska Corriere Della Sera.– Jag är inte ens störd av de ogrundade galenskaperna om dopning, säger han.

Lamont Marcell Jacobs med sina OS-medaljer. Arkivbild.
10.09.2021 19:31 UPPDATERAD 10.09.2021 20:20
Innan OS i Tokyo hade Jacobs aldrig sprungit hundra meter under tio sekunder. Men i OS i Japan var samtliga av hans tre lopp snabbare än så och han överraskande vann finalen på 9,80 sekunder.
I en intervju med Corriere Della Sera sa italienaren ifrån mot de som tvivlade på validiteten gällande hans lopp och de som insinuerat att han skulle varit dopad.
I stället menar Jacobs att folk bara är avundsjuka.
– I livet så kommer det alltid finnas de, som aldrig lyckats själva, som kommer att vägra tro på de som lyckas, säger han.
– Jag blir inte avundsjuk. Bara tävlingsinriktad. Om någon annan lyckas så vill jag också lyckas.
Den Texasfödde italienaren har gjort en kometkarriär och var med och vann, förutom guldet på 100 meter, även 4x100 meters stafetten under OS i Tokyo.
Guldtiden på 100 meter, 9,80, var förutom ett italienskt rekord, även ett europeiskt rekord som han själv satte under semifinalen.
Efter OS avslutade Jacobs sin säsong och tackade nej till att delta i Diamond League.

ANDRA LÄSER