Moneybrother ger full valuta för lyssning

Moneybrother gör själfull musik som inte saknar känsla och integritet. Det nya albumet är ett starkt bevis på Anders Wendins kunskaper i att greja ihop låtar som kryper sig under skinnet.

Moneybrother gör ett snyggt album från början till slut.
Niclas Lönnqvist
28.11.2018 07:00

Rock

Moneybrother
Det är dom dagarna jag vill sjunga om (Hacka industries)
Moneybrother alias Anders Wendin har alltid varit ett säkert kort för den som längtar efter gemytlig och själfull musik som inte saknar stil. Oberoende om Moneybrother gjort musik på engelska eller sitt modersmål så har man kunnat räkna med fullträffar.
Det nya albumet utgör inget undantag, även om Wendin kanske är aningen mer lågmäld och melankolisk än på tidigare alster. På låten Stannar om du ber mig sjunger Wendin "Vem bryr sig om hur vägen går så länge jag får ha dig tätt intill mig". I låten Turister blir det en tillbakablick på Wendins barndom och när han lägger ut texten om att han var sonen som inte var hemma någonstans är det inte långt till tårarna.
Det är dom dagarna jag vill sjunga om är ett snyggt album från början till slut av en artist som knappast lämnar lyssnaren kall och vind för våg i höstmörkret. Det här är perfekta albumet för mysstunder i soffan när det snöblandade regnet piskar mot fönsterrutan.

ANDRA LÄSER