Finländska Auntie hjälper folk att orka på jobbet – växer snabbt i Europa

Över 300 finländska företag och organisationer ger sina anställda psykologiskt stöd med hjälp av tjänsten Auntie. Där kan de anställda via videolänk träffa en psykolog eller terapeut. Auntie har på några år etablerat sig i många länder och satsar nu på att bli ännu större.

Johanna Rosengren är vd för Aunties norska verksamhet som startade tidigare i år. Företagets mål är att växa, med fokus på Norden och tysktalande länder.
Patrik Haraldpatrik.harald@hbl.fi
05.07.2022 05:02 UPPDATERAD 12.07.2022 14:46
Om man räknar in sömnproblem är olika slag av psykiskt illamående den största enskilda orsaken till sjukfrånvaro och förtidspensionering i Europa. Det säger Johanna Rosengren på Auntie, ett företag som erbjuder psykologiskt stöd till anställda inom företag och organisationer.
– Auntie är en tjänst arbetsgivaren kan erbjuda sina anställda för att stödja deras arbetsförmåga och förebygga allvarligare problem, säger Rosengren.
En målgrupp är till exempel anställda som lider av stress eller press på att överprestera, eller som har tappat motivationen. Via videosamtal får de på sitt modersmål tala med en psykolog eller terapeut.

ANDRA LÄSER