Jenny Jägerfeld blandar svärtan med humor

Jenny Jägerfeld hyllas ofta för sitt sätt att blanda allvar med humor och för att ta sina unga läsare på största allvar. Nu kommer den andra delen i hennes trilogi om Sigge – en bok om priset man kan få betala för att äntligen bli populär.

Jenny Jägerfeld är aktuell med nya romanen "Min storslagna död".
06.04.2021 13:52
"Lite statistik: Antal gånger jag har träffat min pappa: 0. Antal gånger jag har pratat med min pappa: 0. Antal mejl eller sms jag har fått från min pappa: 0."
I Min storslagna död, den andra delen i Jenny Jägerfelds Skärblackatrilogi, har Sigges liv blivit mycket bättre. Han trivs med tillvaron hos sin minst sagt excentriska mormor på hennes pensionat The Royal Grand Golden Hotel Skärblacka, och ingen är taskig i skolan. Jenny Jägerfeld är själv uppvuxen i Skärblacka, och det var den familjära miljön som fick henne att först börja skriva böckerna om Sigge. Hennes barndomshem var, precis som pensionatet, ett originellt ställe fullt av djur och samlarobjekt.
– Det var en rolig miljö att befinna sig i och lätt att vilja förlägga en handling i, och jag känner den så himla väl, säger hon.

ANDRA LÄSER