Insändare: Dags att stoppa Putintrogna extremistgrupper

Man förundrar sig varför organisationer som stöder Putinregimens folkmord i Ukraina fortfarande får verka fritt och sprida sin hatpropaganda i Finland. Skulle det vara frågan om IS-lojala grupper skulle myndigheterna ingripa och stänga ner verksamheten.
Nu när Putinregimens våldshandlingar är jämförbara eller till och med värre än IS finns det ingen orsak att låta dessa kremltrogna quislingar fortsätta med att sprida lögner och hatbudskap. Det är ju frågan om grupper som förhärligar terrorism och folkmord.
Skulle en bilparad med IS-flaggor tillåtas i Finland? Svaret är absolut inte, och därför borde också dessa kremltrogna terrorsupportrars verksamhet förbjudas. Dessa grupperingar sysslar redan nu med lagvidrig verksamhet och deras ultimata mål är att avskaffa demokratin, därför är det av yttersta vikt att stoppa dem nu. Det faktum att många i ledarskiktet är dömda brottslingar säger mycket och dessutom påstår de sig vara representanter för Putins låtsasriken i de ockuperade delarna av Ukraina.
Jag har medvetet valt att inte använda ordet Ryssland eftersom de styrande i Kreml inte har någon legitimitet att styra landet och egentligen bara är ett pack simpla tjuvar i dyra kostymer.
Joakim Welander, Hangö

ANDRA LÄSER