Bettman: Jag känner inte till Ovetjkins relation till Putin

Washington Capitals Alexander Ovetjkin passerade legendaren Gordie Howe som spelaren som gjort flest mål för en och samma klubb då han i natt gjorde sitt 787:e mål för sitt lag. På andra sidan Atlanten i Tammerfors slingrade sig NHL-kommissionären Gary Bettman i vanlig ordning då han fick frågan om ryska Ovejtkin egentligen borde få spela i NHL så länge Putins grymma anfallskrig mot Ukraina håller på.

Alexander Ovetjkin är Putins man.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
06.11.2022 11:39
Ovetjkin är en trogen anhängare till den krigiske Putin och har många gånger offentligt uttalat sitt stöd för den ryske presidenten.
Där ryska idrottare är bannlysta i många ligor och grenar har NHL i inget skede sett någon orsak att ta till liknande restriktioner för de ryska spelarna i ligan. Då Bettman under NHL-helgen i Tammerfors fick frågan om vad han anser om Ovetjkins och Putins vänskap kom svaret snabbt.
— Jag har ingen aning om vilken relation de två har. De ryska spelarna i NHL representerar sina klubbar, inte Ryssland. Läget är svårt för många spelare i NHL som har familj i Ryssland, sade Bettman.
Ovejtkin är nu uppe i 787 mål i NHL och upp till Howe skiljer fjorton mål. Upp till alla tiders etta Wayne Gretzky skiljer 107 mål.  Ovetjkin har kontrakt med Capitals fram till 2026 och hålls han frisk har han alla möjligheter att passera också Gretzky.

ANDRA LÄSER