61 nya coronafall i Finland – ytterligare två dödsfall

Coronaprovet förseglas i en påse och förses med en varningsetikett innan det skickas till laboratoriet för analys. Bild: Jeanette Östman/SPT

Sedan epidemins start har totalt 9 743 personer i Finland bekräftats smittade av coronaviruset. Av dem uppskattas nu över 80 procent ha tillfrisknat.

Under det senaste dygnet har 61 nya fall av coronaviruset bekräftats i Finland. Det meddelade Institutet för hälsa och välfärd på måndagen.

Merparten av de nya fallen finns i Helsingfors, där 27 nya fall bokförts sedan söndagen. Sammanlagt 7 av de nya fallen finns i Vanda och 2 i Esbo.

Sedan epidemins start har totalt 9 743 personer bekräftats smittade av coronaviruset i Finland. Över 80 procent av dem uppskattas ha tillfrisknat, vilket motsvarar omkring 7 850 personer.

Institutet rapporterade på måndagen också om ytterligare två coronarelaterade dödsfall. Det innebär att 345 personer i landet nu mist livet på grund av covid-19.

På sjukhus runtom i Finland vårdades på måndagen 22 coronasmittade patienter. Av dem behövde 4 intensivvård.

På sistone har antalet nya coronafall i Finland ökat, vilket har lett till att incidensen under senaste 14 dagars uppföljningsperiod var 18,2 nya fall per 100 000 invånare. Vid den föregående uppföljningsperioden var incidensen 9,7 nya fall per 100 000 invånare.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning