Svenska handelshögskolan byter prorektor för fortbildning och näringslivsrelationer – och inrättar nytt prorektorat

Kaj Storbacka och Maria Holmlund-Rytkönen blir nya prorektorer vid Svenska handelshögskolan.

Från och med augusti kommer Svenska handelshögskolan att ha fyra prorektorer. Arkivbild.

Professor Kaj Storbacka efterträder professor Anders Löflund som prorektor med ansvar för fortbildning och näringslivsrelationer vid Svenska handelshögskolan. Löflunds mandatperiod tar slut den 31 juli och Storbacka tillträder som prorektor den 1 augusti. Storbackas mandatperiod sträcker sig till den 31 juli 2023.

Svenska handelshögskolans styrelse fattade beslutet på tisdagen. Löflund återgår till att fokusera på sin professur i finansiell ekonomi vid institutionen för finansiell ekonomi och nationalekonomi.

– Redan när min mandatperiod som prorektor förlängdes för två år sedan kom jag och rektorn överens om att jag återgår till min institution efter det, säger Löflund.

Kaj Storbacka har tidigare bland annat arbetat som strategikonsult och som professor vid det nederländska universitetet Nyenrode Business Universiteit. Som prorektor kommer han att ansvara för utvecklingen av Svenska handelshögskolans relationer till näringslivet och för medelsanskaffningen.

Maria Holmlund-Rytkönen ny prorektor

Mandatperioden för resten av de nuvarande prorektorerna vid Svenska handelshögskolan förlängs. Professor David Grant, prorektor med ansvar för forskning och samhällelig växelverkan, och professor Sören Kock, prorektor med ansvar för utbildning, fortsätter på sina poster i två år till. Kock är rektorns representant i Vasa.

Svenska handelshögskolans styrelse har också fattat beslut om att inrätta ett nytt prorektorat. Professor Maria Holmlund-Rytkönen, för tillfället programdirektör vid Svenska handelshögskolan, blir prorektor med ansvar för program och kvalitetssäkring. Holmlund-Rytkönen tillträder posten den 1 augusti och även hennes mandatperiod sträcker sig till den 31 juli 2023.

Svenska handelshögskolans rektor är professor Karen Spens.

ANDRA LÄSER