Hoppingivande comeback av OS-medaljhoppet Herola

Efter ett sex veckors tävlingsuppehåll på grund av positiva coronatest är Ilkka Herola tillbaka i världscupen. VM-silvermedaljören från i fjol inledde trippeln i Seefeld med en sjundeplats.

28.01.2022 16:59 UPPDATERAD 28.01.2022 17:03
Ilkka Herola gjorde en lovande återkomst till tävlingsspåret i världscupen i nordisk kombination. Fjolårets VM-silvermedaljör hade inte tävlat sedan mitten av december eftersom han testat positivt för covid-19. Än värre var att hans PCR-test visade positivt i flera veckor.
Men nu är han tillbaka. I den första tävlingen av den traditionella Seefeld-trippeln kom Herola i mål som sjunde man efter att ha startat som 14:e efter backmomentet.
Herola startade en minut och 48 sekunder bakom överlägsna Jarl Magnus Riiber som behöll sitt försprång under 7,5 kilometer i spåret. Vid start var finländaren 51 sekunder från en prispallsplacering och som bäst – 2,5 kilometer från mål – var han endast 17 sekunder från tredjeplatsen.
Tätklungan skruvade ändå upp tempot och Herola fick nöja sig med att kämpa om lägre placeringar. I varje fall var det ett lovande formbesked för ett av Finlands tänkta medaljhopp i OS i Peking.
Herolas bästa placering den här säsongen är en tredjeplats i Ramsau strax före han drabbades av coronaviruset.
Seefelds trippel fortsätter på lördag med ett 10 kilometers skidmoment. Tävlingshelgen avslutas på söndag med normal backe och 12,5 kilometer i skidspåret.

ANDRA LÄSER