Slush-maffian ruskar av sig baksmällan

Omikron-virusvarianten smög sig på en pandemitrött värld som en tjuv om natten – men påverkar knappt partyt vid namn Slush. Efter att ha ruskat om företags-Finland i grunden närmar sig uppstartsvärlden nu den mogna medelåldern.

År 2019 samlade Slush en rekordmängd deltagare. I år siktar man på att vara hälften så stor, men minst dubbelt så relevant.
01.12.2021 12:00 UPPDATERAD 01.12.2021 12:01
Det tydligaste kvittot på teknikfestivalen och framgångssagan Slush är faktumet att evenemanget får svenskarna att snegla på Helsingfors med avund i blicken. Trots den ironiska benämningen – som anspelar på grådaskigt snömos – samlas här teknikentreprenörer och investerare från hela världen.
I fjol blåstes det fysiska eventet av på grund av pandemin, till förmån för småskaliga, digitala arrangemang. Lika så väl: tidigare drogs Slush med dubbla skandalrubriker till följd av undermålig personalpolitik och trakasserier vid efterfester.
I år är man på fötter igen. Sedan starten 2008 har Slush vuxit från en charmigt medryckande underground-happening på Kabelfabriken till en jätteproduktion som liknar en hyperproffsig musikfestival. Förutom träffen vid Mässcentrum i Böle ingår ett nästan oöverskådligt kluster av halvofficiella kringevenemang och för- samt efterfester.

ANDRA LÄSER