Lång kö till utsålda Hans Op de Beeck-utställningen på Amos Rex – HBL träffade besökare i duggregnet

På fredagen var kön utanför Amos Rex flera hundra meter lång. Alla onlinebiljetterna är slutsålda så nu lönar det sig att köa, klä sig varmt och vi informerar de som köar om väntetiden, säger kommunikationschefen Iia Palovaara.

Venla Aitta från Tammerfors, Wanjiru Kinuthia från Chicago, USA, och Emmi Aittomäki från Helsingfors hör till de 150 000 personer som besökt Hans Op de Beecks utställning The Quiet Parade på Amos Rex. – Jag har velat se utställningen sedan i november och nu är det bara en vecka kvar av utställningen så nu måste jag gå, säger Aittomäki.
Sandra Brobornsandra.broborn@hbl.fi
17.02.2023 17:21 UPPDATERAD 21.02.2023 10:14
Utanför museet Amos Rex i Helsingfors duggregnar det den här fredagen – men det påverkar föga besökarna som snällt står i kön som ringlar sig nästan fram till Forumgallerian.
I mitten av kön träffar jag helsingforsaren Emmi Aittomäki, amerikanen Wanjiru Kinuthia från Chicago och Venla Aitta från Tammerfors. De har stått en halvtimme i kön, sedan museet öppnade klockan 11. Ingen av dem har varit på Amos Rex tidigare och tycker att kön är ett tecken på att Hans Op De Beecks utställning The Quiet Parade, som slutar nästa vecka, är värd besöket.
– Det är ett populärt ställe och vi har mycket att ta igen, säger Aittomäki.

ANDRA LÄSER