Minst sju dödade av skytt i USA

Polisen på plats i Half Moon Bay där en gärningsman skjutit ihjäl sju personer.
24.01.2023 06:46
Minst sju personer har dödats i en masskjutning i samhället Half Moon Bay söder om San Francisco i USA. En person skadades allvarligt.
Skytten dödade först fyra personer på en svampodling och sedan tre personer på en transportfirma i samhället. Kopplingen mellan de två brottsplatserna är ännu oklar.
Den misstänkte skytten, en 67-årig man, har gripits, uppger myndigheterna som också sagt att den misstänkte arbetat på en av brottsplatserna och är en ”missnöjd anställd”.
Omkring två timmar efter larmet om den första skjutningen hittade en polis den misstänkte mannen i en bil vid en polisstation i Half Moon Bay. Mannen greps och polisen hittade också ett vapen i bilen.
Skjutningen i Half Moon Bay inträffade mindre än 48 timmar efter att en ensam gärningsman sköt ihjäl 11 personer vid en dansstudio i Monterey Park i Kalifornien.
Kaliforniens guvernör Gavin Newsom skriver på Twitter att han var på sjukhuset och mötte överlevande från masskjutningen i dansstudion när han fick kännedom om dådet i Half Moon Bay.
”Tragedi på tragedi”, twittrar guvernören.

ANDRA LÄSER