Humorgruppen KAJ kan bli aktuell med ny turné – beviljades manusstöd på 10 000 euro

Under de senaste tio åren har humorgruppen KAJ gjort succé med musikaler på Wasa Teater och flera studioalbum. Nu vill gruppen hitta tillbaka sina rötter som en humortrio med en ny turnéföreställning, säger Axel Åhman till Vasabladet. 

Humorgruppen KAJ var senast aktuella med musikalen Botnia Paradise på Wasa Teater 2021–2022. 
Sara Björklundsara.bjorklund@hbl.fi
17.03.2023 14:37
Humorgruppen KAJ har beviljats ett manusstöd på 10 000 euro av Kulturfonden. Målet är en turnéföreställning med fokus på låtar, berättar Axel Åhman i en intervju för Vasabladet.
Gruppen, som utöver Åhman består av Jakob Norrgård och Kevin Holmström, har beskrivits som ”en institution med sin musikaliska talang och humor rotad djupt i den österbottniska myllan”.
Enligt Åhman kommer gruppen inte att ”dra runt med de gamla dängorna” på turnén.
”Våra senaste projekt har varit väldigt stora. Nu vill vi hitta tillbaka till det enklare trio-konceptet. Vi har en tillbaka-till-rötterna-känsla”, säger Åhman till VBL.

Vill spela för ”byborna”  

Gruppen har haft en paus sedan deras senaste musikal, Botnia Paradise, hade sin sista föreställning i maj 2022. Åren 2018–2019 var de aktuell med musikalen Gambärmark på Wasa teater.
Någon exakt tidpunkt finns ännu inte för den kommande turnén, men Åhman tror på våren eller hösten 2024.
”Projekten har varit Österbotten-fokuserade. Publiken har kommit till oss, vilket är bra och bekvämt. Men det finns en kraft i att vi åker till publiken. Det är väldigt roligt att komma ut och spela för ”byborna”, oavsett hur stor eller liten ort det handlar om”, säger Åhman.

ANDRA LÄSER