Napoli kan säkra avancemang

Avgjort i grupp A, C och D. Nivåskillnaderna är lika odiskutabla som de brukar vara men i grupp B kämpar tre lag om två platser i vårens åttondelsfinaler. Napoli vill säkra sin medverkan i kväll på avsågade Dynamo Kievs bekostnad.

Tre poäng ger avancemang. Marek Hamsik och Napoli har allt i egna händer.
Vinner Napoli ska det till ett under för att Maurizio Sarris ska missa avancemang. Och det allra mesta talar för en hemmaseger i kväll. Visst saknar Napoli ledstjärnan Raul Albiol i mittförsvaret och så står det mellan Dries Mertens och Manolo Gabbiadini i anfallet men formen, som varit lite tveksam på sistone, kanske är på stigande. 2-1 senast borta mot Udinese kom efter två mål av landslagsstjärnan Lorenzo Insgine och offensiven har fungerat tillfredsställande hela säsongen. I Champions League har det blivit nio baljor på fyra matcher, i serie A är motsvande siffra 14 matcher och 23 fullträffar.
Avsaknaden av Arkadiusz Milik, som inledde säsongen så bra men sedan söndrade knäet riktigt illa, har kompenserats av en fin bredd i målskyttet. De 12 senaste fullträffarna i den italienska ligan har gjorts av nio olika spelare. Bra bredd är alltså även om fansen ännu inte glömt en målmaskin vid namn Gonzalo Higuain som i somras stod för det ultimata sveket då han skrev på för Juventus.
Formen i Champions League är dock ett litet frågetecken. Napoli verkade surfa på enkelt mot åttondelsfinalen efter två inledande segrar i gruppspelet men bara ett av sex poäng mot Besiktas har gjort läget lite känsligare inför Dynamomatchen.
– Jag förväntar mig en liknande match som den i Kiev. Dynamo är ett fysiskt lag som kommer att ge oss en tuff fight om segern, säger Sarri till Gazzetta dello Sport.
Då vann Napoli med 2-1 efter två mål av nu skadade Milik.
Om offensiven fungerar tillfredsställande är defensiven ett litet huvudbry för Sarri. Tomrummet efter Raul Albiol är överraskande stort och Dynamo har alla gånger de offensiva pjäserna att ofreda Pepe Reinas mål.
Inte minst i fixstjärnan Andriy Jarmolenko som kanske kan röra om ytterligare i grupp B?

ANDRA LÄSER