Dags för omröstning: Vilket är Svenskfinlands roligaste ortnamn?

Det är äntligen dags för final i HBL:s tävling för att kora Svenskfinlands roligaste ortnamn. Nu finns tio roliga finalister – och du kan vara med och avgöra vilket namn som vinner!

Fem av de tio finalisterna i HBL:s omröstning om Svenskfinlands roligaste ortnamn är namn på öar.
04.03.2022 11:22
I mitten av februari utlyste HBL en tävling för att hitta det roligaste ortnamnet i Svenskfinland. I tävlingen räknas också namn på öar, kullar, sjöar och träsk – och många både roliga och märkliga förslag har skickats in till HBL:s redaktion. Ribban är hög när platser som Rävaskuron i Kronoby, Smörasken utanför Nordsjö i Helsingfors och ön Hevonkack i Skärgårdshavet inte kvalar in på topp 10-listan.
Tävlingen har gått vidare genom en intern omröstning på HBL:s redaktion för att välja ut de tio roligaste kandidaterna från de förslag som läsarna har skickat in. Nu är det upp till dig att välja din favorit.
Svenska Yles språkpodd Näst sista ordet utsåg Tålamods i Vörå till Svenskfinlands vackraste ortnamn i februari i fjol. I slutet av fjolåret utlyste också den svenska Språktidningen en omröstning där fjället Snålkuk i Jokkmokks län med god marginal utsågs till Sveriges roligaste ortnamn, medan orten Morgongåva utsågs till Sveriges vackraste.

ANDRA LÄSER