Polisen om Hangödådet: Syftet var stöld – en häktad

Branden i en villa i Hangö startade efter att de involverade personerna kommit i stöldsyfte. Av de tre som först misstänktes är nu en häktad, en är alltjämt misstänkt men inte häktad, och en tredje är frisläppt utan misstanke.

Det var i söndags villan brann i Hangö – nu är två misstänkta, varav en häktad. De kom till fastigheten i stöldsyfte, enligt polisen.
Ytterligare en brottsrubricering utreds efter branden i enfamiljsvillan på Kapellhamnsvägen i Hangö.
Nu utreds inte bara grovt sabotage utan också grov stöld.
En person är häktad misstänkt för bägge brotten. Ytterligare en person är också misstänkt för stölden, medan den tredje personen som tidigare varit misstänkt inte är det inte längre.
Polisen går i det här skedet inte in på vilken slags stöld det är fråga om.
– På ett allmänt plan är utredningslinjen nu att de initialt har kommit till fastigheten i stöldsyfte. Nu utreder vi vad som lett till att huset fattat eld och hur det gick till, säger kommissarie Markus Ramstedt vid polisen i Västra Nyland.
Det var på söndagskvällen som det brann i en villa på Kapellhamnsvägen i Hangö, och räddningsverket anlände med en stor insats. Inga människor kom dock till skada. Polisen fann på platsen skäl att misstänka brott, och rubriceringen grovt sabotage innefattar värdet på fastigheten och det faktum att där fanns andra byggnader nära som kunde ha fattat eld.
ANDRA LÄSER