Carljohan Eriksson efter flytten: "I Skottland håller alla på Celtic eller Rangers"

— Jag har själv satt press på mig efter åren i Sverige. Har du blivit vald till Allsvenskans bästa målvakt finns vissa förväntningar på dig. De förväntningarna ska jag försöka infria i Dundee, säger Carljohan Eriksson.

Carljohan Eriksson är inställd på att överta rollen som målvaktsetta i Dundee United kommande säsong.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
06.06.2022 09:55
Helsingforskillen skrev på för Dundee United i januari efter ett par succésäsonger i Mjällby.  Under vintern och våren fick han tid på sig att bekanta sig med klubben, staden, spelarna och allt annat nytt då Benjamin Siegrist var given etta mellan stolparna. Och det är den positionen Eriksson är ute efter då säsongen 2022-2023 sparkar i gång.
— "Benji" (Siegrist) lämnar klubben vilket naturligtvis öppnar för mig. I nuläget är det bara jag och Jack Newman på målvaktssidan. Men det är helt klart att det kommer in minst en ny målvakt innan säsongen inleds, säger Eriksson.
På målvaktssidan var våren aningen turbulent då målvaktstränaren Tony Caig lämnade klubben, ett par månader efter att Eriksson anslutit. Caig gick till storsatsande Newcastle, en klubb han spelat för, där lönen och karriärmöjligheterna är helt andra än i Skottland.

ANDRA LÄSER