Napoli förlorade – Milan upp i serieledning

Napoli förlorade en svängig tillställning mot toppkonkurrenten Atalanta.Därmed tar Milan över serieledningen i italienska Serie A.

Milan leder serie A.
05.12.2021 00:24 UPPDATERAD 05.12.2021 09:26
Tidigare på lördagen tog nämligen Milan en planenlig 2–0-seger mot Salernitana på San Siro. Franck Kessié och Alexis Saelemaekers klev fram och fixade tre poäng.
En seger som innebar serieledning med en poängs marginal till lokalrivalen Inter, som i sin tur besegrat Roma på bortaplan med 3–0.
Napoli hade chansen att återta serieledningen vid seger hemma mot Atalanta – en uppgift som misslyckades. Neapellaget tog ledningen med 2–1 genom Dries Mertens i inledningen av andra halvlek, men Atalanta lyckades ta sig tillbaka in i matchen.
Först smällde Merih Demiral in kvitteringen i den 66:e minuten, och fem minuter senare var vändningen ett faktum när Remo Freuler behärskat placerade in 3–2 till gästerna.
Resultatet stod sig matchen ut och därmed tätas det till i toppen av tabellen. Milan ligger etta, men det skiljer bara fyra poäng ner till Atalanta på fjärdeplatsen.

ANDRA LÄSER