Woods leder efter 64 slag: En galen dag

Två månader efter den senaste operationen, av knät den här gången, var Tiger Woods tillbaka på golfbanan.Och det med besked.Den amerikanske stjärnan gick på 64 slag i PGA-tourtävlingen i Japan.

Tiger Woods var inledningsvis inte nöjd med sitt spel i Japan, men slutade sedan på topp genom en 64-rond.
Med en rond på sex under par tog Woods ledningen den första dagen. Han delar den med landsmannen Gary Woodland. De är ett slag före japanen Hideki Matsuyama.
64-ronden var Woods bästa på över ett år.
Han inledde dock med att skicka ut bollen i vattnet på Narashino-banan i Inzai och fortsatte med bogeys även på det andra och det tredje hålet. Sedan spelade han fläckfritt och satte nio birdieputtar.
– Det var en galen dag. Jag slog dåliga slag efter dåliga slag och hade bara som mål att vara på par efter halva ronden, säger han.
Den förre världsettan har många skadefyllda år bakom sig, framför allt med ryggproblem som han också opererats för. 43-åringen visade dock i våras att han fortfarande håller hög klass då han vann US Masters.
Woods är kapten för USA:s lag som ska spela Presidents Cup (tävlingen mot spelare från övriga världen förutom Europa) i december. Nu spekuleras det i att Woods kan komma att ta ut sig själv till USA:s lag.

ANDRA LÄSER