Herrarna siktar högt i hemma-EM

På onsdagen inleder Finlands volleybollherrar EM på hemmaplan i Tammerfors. Motståndaren är gruppens på förhand sett svagaste lag, Nordmakedonien.

Liberon Lauri Kerminen hör precis som för två år sedan till de centrala spelarna i Joel Banks landslag.
01.09.2021 09:26
Finlands herrlag i volleyboll har inte skördat några större framgångar under ledning av den brittiske tränaren Joel Banks. I årets hemma-EM är det definitivt upp till bevis för Banks och det lag han valt ut. Gruppen är jämn, det är bara Ryssland som lyser som solklar förhandsfavorit. De tre andra platserna i fortsättningen efter gruppspelet konkurrerar alla de övriga lagen om.
Finland har bara mött Nordmakedonien en gång tidigare, vid öppningen av EM i Slovenien för två år sedan. Den matchen slutade 3-1 i finländsk favör, men både landslaget och Joel Banks minns hur hårt Nordmakedonien kämpade om varje boll. I år har Nordmakedonien gjort sig av med tränaren Nikola Matijasevic precis inför EM. Matijasevic är den som lyckats ta sitt land till de enda två storturneringar det hittills lyckats nå.
I Tammerfors på onsdagen kan nordmakedonierna stå och falla med sin stora stjärna Nikola Gjorgiev som spelat som proffs i många europeiska storklubbar.

ANDRA LÄSER