Grönkål och havtorn ger nyttigheter och energi i november

Mörkgröna bladväxter och knallgula bär gör att vi kan äta oss glada och pigga under de mörka månaderna.

Marthas energishot med grönkål, havtorn, ingefära och gurkmeja ska helst avnjutas direkt, annars finns det risk för missfärgning.
19.11.2020 16:36 UPPDATERAD 25.11.2020 12:56
Färgglad mat på tallriken maxar vårt näringsintag och gör oss pigga i novembermörkret. Grönkål och havtorn är två superingredienser i säsong just nu.
– Grönkålen är den mest näringsrika av alla kålsorter. Den innehåller C-vitamin, karotenoider som är förstadier till A-vitamin, E-vitamin, antioxidanter, järn och kalcium, säger Elisabeth Eriksson som är hushållsrådgivare på Finlands svenska Marthaförbund.
Kombinationen av C-vitamin och järn är extra bra att få i samma råvara, eftersom kroppens järnupptag främjas av C-vitamin.

ANDRA LÄSER