Färgglad mat på tallriken maxar vårt näringsintag och gör oss pigga i novembermörkret. Grönkål och havtorn är två superingredienser i säsong just nu.
– Grönkålen är den mest näringsrika av alla kålsorter. Den innehåller C-vitamin, karotenoider som är förstadier till A-vitamin, E-vitamin, antioxidanter, järn och kalcium, säger Elisabeth Eriksson som är hushållsrådgivare på Finlands svenska Marthaförbund.
Kombinationen av C-vitamin och järn är extra bra att få i samma råvara, eftersom kroppens järnupptag främjas av C-vitamin.
ANDRA LÄSER
Tv-recensioner
Recension: “Jag vill knappt ha barn längre” – ny dokumentär skildrar svenska influeraren Bianca Ingrossos liv
04.06.2023 15:08

Konsument
Pernod Ricard backar, Marabouägaren tiger – ”Kunderna röstar med fötterna då företag agerar oetiskt”
04.06.2023 14:34


Skola och utbildning
Erfaren svensk spanare fick inte jobba som polis i Finland – ”Borde ha gått om hela utbildningen – då sa jag nej”
04.06.2023 05:01

