I alla delar av Asien älskar man soppa. Kanske just för att det är ett så perfekt sätt att ta tillvara vad man än råkar ha till hands, och sedan smaksätta tills det blir så gott som det bara är tekniskt möjligt.
På många håll österut äter man till och med soppa till frukost. Så långt behöver vi kanske inte sträcka oss, men det här är en perfekt tid att laborera och vidga sin sopprepertoar – och varför inte sikta mot Asien? De tusen smakernas världsdel.
Visst kan recepten tyckas innehålla en massa konstiga ingredienser som alla kanske inte har hemma dagligdags, men livsmedelsbutikernas asiatiska hyllor är tämligen välförsedda numera. Har du möjlighet att uppsöka en asiatisk matbutik är det ett nöje och en spännande upptäcktsresa i sig. Och har du en gång köpt hem kryddor och specialingredienser är i princip halva jobbet redan gjort.
ANDRA LÄSER
Tv-recensioner
Recension: “Jag vill knappt ha barn längre” – ny dokumentär skildrar svenska influeraren Bianca Ingrossos liv
04.06.2023 15:08

Konsument
Pernod Ricard backar, Marabouägaren tiger – ”Kunderna röstar med fötterna då företag agerar oetiskt”
04.06.2023 14:34



Skola och utbildning
Erfaren svensk spanare fick inte jobba som polis i Finland – ”Borde ha gått om hela utbildningen – då sa jag nej”
04.06.2023 05:01
