Juventus fegade ur och åkte ut

Juventus må ha radat upp segrar i serie A på sistone och närmat sig tabelltoppen. Men stjärnbygget har inte fått särskilt mycket beröm. Dödgrävarfotboll har en del kallat det. Passivt värre och oerhört reaktivt har det varit. Som så ofta med nygamla tränaren Massimiliano Allegri.

Massimiliano Allegris comeback i Juventus har inte varit alldeles lyckad.
17.03.2022 11:17 UPPDATERAD 17.03.2022 11:18
Mot Villarreal var Juventus proaktivt i en halv halvlek och hade jobbat ihop till minst ett mål. Men då belöningen uteblev började oron, ångesten och försiktigheten smyga sig in i samma takt som de kalla vindarna från ett vinterkallt Medelhav gjorde sig påminda på Juventus Stadium där den eufori och optimism som inledningsvis var påtaglig successivt mattades av då Juventus blev allt mer passivt.
Villarreal är ett oerhört vältränat, taktiskt sett eminent och balanserat lag med videoanalysernas storfurste Unai Emery vid de berömda spakarna.
"Den gula ubåten" som Villarreals smeknamn lyder har i årtionden varit en frisk fläkt på den något unkna europeiska fotbollshimlen. Laget från lilla Villarreal, med 50 000 invånare, sju mil norr om storstaden Valencia fortsätter att nå resultat.

ANDRA LÄSER