Stjärnan skar upp handleden – blir borta länge

Evander Kane hade millimeterna på sin sida. Edmonton-stjärnan fick handleden uppskuren av en skridskoskena och lämnade isen med tryck på såret. Nu meddelar klubben att han blir borta upp till fyra månader.

Edmontons Evander Kane fick handleden uppskuren i bortamötet med Tampa Bay.
TT
10.11.2022 16:09 UPPDATERAD 10.11.2022 16:13
31-åringen föll efter en närkamp med hemmalagets Tampa Bays Philippe Myers och fick sedan handleden uppskuren av Pat Maroons skridskoskena.
Kane, lagkamrat med bland annat Jesse Puljujärvi, använde högerhanden till att snabbt få tryck på såret, lämnade isen och gick in i omklädningsrummet.
Kort därefter kördes han till sjukhus för operation.
På onsdagskvällen, finsk tid, meddelade Edmonton att 31-åringen kommer att missa tre till fyra månader.
Kane kommunicerade tidigare under dagen ut att han fortfarande var lite i chock.
”Tack för alla varma hälsningar de senaste timmarna. I går kväll var en extremt läskig situation för mig och jag är fortfarande lite chockad. Jag vill tacka hela personalen i Edmonton Oilers och i Tampa Bay Lightning och alla läkare som skyndade sig att behandla och åtgärda min skada. Utan er alla hade saker kunnat vara mycket värre och jag är verkligen tacksam”, skriver han på Twitter och fortsätter:
”Jag kommer inte vara tillbaka till nästa match, men jag kommer tillbaka och jag ser fram emot att vara tillbaka på isen och göra det som jag älskar tillsammans med mina lagkamrater framför våra fantastiska fans”.
Connor McDavid, Edmontons lagkapten, om skadan efter det inträffade:
– Det är skrämmande, verkligen skrämmande. Jag tror att alla bara kände att all energi som fanns i arenan bara försvann. Vi tänker på honom, sade han.

ANDRA LÄSER