Billig, nyttig, mångsidig – vem kan säga nej till kål?

Kål är en förmånlig, användbar och inhemsk råvara som nu är i säsong. Visste du att grönkålen skördas först nu? Senhösten är en gyllene chans att utforska kålens alla mångsidiga möjligheter.

Kålen är inhemsk, mångsidig, rik på vitaminer och dessutom innehåller den nyttiga kostfibrer.
18.11.2021 19:32 UPPDATERAD 18.11.2021 20:49
Rätt tillagad är kålen en sann läckerhet. Men den är inte bara god, kålen är dessutom rik på vitaminer och innehåller nyttiga kostfibrer som hjälper till med matsmältningen. Kål finns året om i handeln och lämpar sig till allt från hederlig husmanskost till spännande asiatiska maträtter, till exempel som fermenterad. Många är vi som har förälskat oss i kimchin under de senaste åren. Detsamma gäller surkålen. Vissa påstår att den är rena rama medicinen. Testa så får du se!
cirka 200 g grönkål
2 msk smör

ANDRA LÄSER