Rätt tillagad är kålen en sann läckerhet. Men den är inte bara god, kålen är dessutom rik på vitaminer och innehåller nyttiga kostfibrer som hjälper till med matsmältningen. Kål finns året om i handeln och lämpar sig till allt från hederlig husmanskost till spännande asiatiska maträtter, till exempel som fermenterad. Många är vi som har förälskat oss i kimchin under de senaste åren. Detsamma gäller surkålen. Vissa påstår att den är rena rama medicinen. Testa så får du se!
cirka 200 g grönkål
2 msk smör
ANDRA LÄSER
Tv-recensioner
Recension: “Jag vill knappt ha barn längre” – ny dokumentär skildrar svenska influeraren Bianca Ingrossos liv
04.06.2023 15:08

Skola och utbildning
Erfaren svensk spanare fick inte jobba som polis i Finland – ”Borde ha gått om hela utbildningen – då sa jag nej”
04.06.2023 05:01

Konsument
Pernod Ricard backar, Marabouägaren tiger – ”Kunderna röstar med fötterna då företag agerar oetiskt”
04.06.2023 14:34

Helsingfors
”Fruktansvärt” – träd vid rysk-ortodox kyrka vandaliserade med Z-symboler
04.06.2023 15:37

